Loopbaan

Wie is Amke?

Ik heb een studie Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen gevolgd en studeerde af in de zomer van 2020. Er waren toen weinig banen te vinden, omdat we destijds in de eerste lockdown zaten. Omdat ik nog niet helemaal zeker was van de richting die ik op wilde heb ik een loopbaancoach in de arm genomen om dat wat scherper te krijgen.  

Al snel leidde dit traject tot een duidelijke richting en zeer sterke wens. Een baan binnen het overheidswezen in de richting van milieu. Zolang ik me kan herinneren ben ik al in de natuur en in dieren geïnteresseerd. Ik groeide op in Vledder, midden tussen de landerijen en de bossen. Als echt buitenmens spendeerde ik veel tijd in verbinding met de natuur. 

Na mijn afstuderen kwam ik een Traineeship Fysieke leefomgeving tegen bij Kenonz. Daar ben ik met veel plezier aan begonnen. Bij de RUD Drenthe kwam een werkplek vrij als trainee vergunningen en daar ben ik na een sollicitatie aangenomen. De bedoeling is dat ik binnen anderhalf jaar opgeleid word door Kenonz en mijn begeleiders bij de RUD Drenthe tot vergunningverlener.  

Ik heb vanuit mijn studie een bedrijfskundige blik op het milieu en op duurzaamheid. Ik wil graag verandering tot stand brengen, mensen bewegen om te verbeteren en een brug slaan tussen natuur en bedrijfsleven. Dat maakt mijn baan bij de RUD Drenthe zo leuk, ik heb de hele dag te maken met ondernemers die ik mag motiveren om zo milieuneutraal en milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan.  

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Ik begin mijn dag met een kopje thee uit eigen mok (zodat ik geen bekertje hoef weg te gooien) en het checken van alle zaken die ik op mijn naam heb staan. Dan maak ik een planning voor de week met welke zaken ik wil afhandelen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een melding over een mestbassin of een loods die wordt neergezet of een integraal advies voor de bouw van een nieuwe supermarkt. Hierover voer ik overleg met gemeenten, de melder en mijn collega’s. Het leuke vind ik dat zelfs de meest ervaren vergunningverleners nog steeds dingen tegenkomen die ze niet eerder hebben gezien. Dat maakt dat je altijd moet blijven overleggen met je collega’s. En dat je blijft leren. Dat maakt mijn werk leuk en dynamisch.  

Daarnaast heb ik de ruimte gekregen om mij bezig te houden met het opleidingsprogramma van de toekomstige trainees en met procesondersteunende taken en de efficiëntie daarvan. Een supermooie kans voor mij, omdat ik daarbij mijn achtergrond als bedrijfskundige kan inzetten. Dit maakt dat ik me nog meer verbonden voel met de organisatie. 

Wat is er zo fijn aan werken bij de RUD Drenthe?

Ik krijg ontzettend veel kansen binnen de RUD Drenthe om me te ontwikkelen op de gebieden waar mijn interesses liggen. Het werken bij een kennisorganisatie is voor mij erg belangrijk omdat ik wil blijven leren en wil doorontwikkelen. Daarnaast krijg ik veel vrijheid in het doen van mijn werk. Vrijheid om mijn dag in te delen zoals ik wil, maar ook om andere taken op te pakken die niet helemaal binnen mijn functieprofiel passen.  

Daarnaast is de sfeer binnen de RUD Drenthe echt ontzettend fijn. Iedereen is behulpzaam en vriendelijk. We kunnen elkaar aanspreken als we dat nodig vinden. Dit doen we op zo’n manier dat positief bijdraagt aan het grote geheel. Iedereen staat echt open om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren.  

  • Veel vrijheid in het indelen van je eigen werk en dag
  • Een fijne en open sfeer met leuke collega’s
  • Vertrouwen in mij als persoon en in mijn werk