Loopbaan

Wie is Marla?

In januari 2018 ben ik via detachering terecht gekomen bij de RUD Drenthe als administratief medewerker. Ik werd ingezet bij team Bedrijfsbureau om verschillende processen te optimaliseren en de kwaliteit van ons werk te verhogen en te borgen. Na 1,5 jaar gedetacheerd geweest te zijn mocht ik in juli 2019 in vaste dienst komen bij de RUD Drenthe.

Tijdens mijn periode bij Bedrijfsbureau voerde ik al vaker gesprekken met teamleiders en collega’s over mijn ambities. Ik ben namelijk op mijn 34e afgestudeerd in Rechten, dus daar wilde ik graag mee aan de slag! Maar ik was mij er ook zeker van bewust dat ik net als elke andere schoolverlater blanco het werkveld in kwam.

Twee maanden nadat ik een vast dienstverband kreeg, kwam er in 2019 een functie beschikbaar als juridisch ondersteuner bij team Toezicht & Handhaving. Ik heb altijd al affiniteit met handhaving gehad, dus die kans wilde ik graag pakken, ook om meer van de inhoud te kunnen leren. Ik ben aangenomen en mocht door een opleiding te volgen op het gebied van milieu mijn theoretische kennis vergroten.

Dit jaar, in 2021, kwam bij team Juridisch een plek vrij voor een handhavingsjurist. Dat was voor mij het uitgelezen moment om daarop te solliciteren. Dat was de functie die ik voor ogen had! Ondanks dat ik nog veel te leren heb binnen het vak, zit ik nu helemaal op mijn plek!

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Mijn werk biedt veel variatie. Ik houd mijn agenda en e-mail bij. Ik heb veel overleg met verschillende teams. Ik overleg met de Procesondersteuning, de toezichthouders en juridisch ondersteuners van toezicht over lopende dossiers. Deze kunnen gaan over asbest, klachten bij geluidsoverlast, over keuringen van installaties bij MKB- of agrarische bedrijven. Het kan gaan over het in werking hebben van een inrichting zonder dat dit gemeld is. En ik mag er dan aan bijdragen dat dergelijke situaties hersteld worden. Daarnaast zorg ik dat vanuit werkverdeling de processen door blijven lopen. Ik houd de stand van zaken van dossiers in de gaten en hoop dat bij alle bedrijven overtredingen ongedaan worden gemaakt voor een schoon en veilig Drenthe.

Wat is er zo fijn aan werken bij de RUD Drenthe?

Ik vind het ontzettend fijn werken bij de RUD Drenthe. Of je nou ingehuurd wordt of in vaste dienst bent, je draait meteen mee als ‘one of the guys’. Je wordt echt met open armen ontvangen. Dat maakt voor mij dat ik me heel snel op mijn plek voelde en nog steeds voel.

De RUD Drenthe is een organisatie die in ontwikkeling is. Niet alle processen zijn al helemaal uitgekristalliseerd. Dat is ook waarvoor ik oorspronkelijk bij de RUD Drenthe gekomen ben, om de kwaliteit van processen te verhogen en te borgen. Dat heb ik zowel bij het Bedrijfsbureau kunnen doen als bij team Toezicht & handhaving. En dat hoop ik nu in welke vorm dan ook bij team Juridisch eveneens te kunnen doen. Dat is iets wat je moet aanspreken. Daar staat wel tegenover dat je zelf nog veel van je werk kun invullen en echt aan de slag kunt met het nastreven van kwaliteit. Dat prikkelt mij persoonlijk juist het meest!

  • Je bent meteen ‘one of the guys’, bij de RUD Drenthe hoor je er hoe dan ook bij
  • Iedereen is hartelijk en staat voor elkaar klaar
  • Aan de slag met het nastreven van kwaliteit in een organisatie die in ontwikkeling is