Het Young Professionalprogramma biedt recent afgestudeerden de kans om zowel hun professionele als persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. De trainees worden opgeleid tot toezichthouder milieu of vergunningverlener milieu en daarbij intensief begeleid door ervaren collega’s. En dat zorgt voor een wederzijds leerproces en vernieuwde inzichten. Die zelfs al zorgden voor verbeteringen in de werkprocessen.

 

Start van een nieuwe carrière
Elf nieuwe trainees beginnen maandag 11 maart bij hun nieuwe werkgever. En hoewel ze gezamenlijk het opleidingstraject volgen, bezetten ze verschillende kantoren: Grou, Veendam en Assen. De drie vestigingsplaatsen van de noordelijke omgevingsdiensten. De populariteit van het programma blijkt ook uit het aantal reacties op de vacature. Dat was net als afgelopen jaar ongekend hoog.

 

Aantrekkelijke kansen
Werken bij een omgevingsdienst spreekt aan omdat er dagelijks gewerkt wordt aan thema’s als energiebesparing, geluidsoverlast en gevaarlijke stoffen. Wij bieden jong professionals de kans om bij te dragen aan de eigen leefomgeving en te zorgen voor een schoon en veilig (Noord-)Nederland.

 

Samen optrekken in plaats van concurreren
In hun zoektocht naar nieuwe collega’s en nieuw talent vissen de noordelijke omgevingsdiensten in dezelfde vijver. Voor de ODG, RUD Drenthe en FUMO juist een reden om samen op te trekken in plaats van elkaar te beconcurreren. Het Young Professionalprogramma van de Noordelijke Omgevingsdiensten is een voorbeeld van hoe samenwerken en investeren in de nieuwe generatie professionals leidt tot vernieuwde oplossingen voor milieuvraagstukken.

 

Nieuwsgierig naar het Young Professionalprogramma? Lees verder: https://werkenbijnod.nl/traineeships/