Horen van een bromtoon

Het continu horen van een bromtoon, ook bekend als laagfrequent geluid (LFG) kan uw leven behoorlijk verstoren. Het kan zelfs zo erg zijn dat uw gezondheid er onder lijdt. Het kan leiden tot slapeloosheid en vermoeidheid, uitputting en stress. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan, bijvoorbeeld hoofdpijn, misselijkheid en psychische klachten, zoals depressies en paniekaanvallen.  

Helaas is het vaak niet mogelijk om de bron van deze bromtoon te vinden of te verhelpen en blijft de hinder bestaan. Er bestaan nog geen wettelijke normen voor de beoordeling van bromtonen/laagfrequent geluid.  

Heeft u last van een bromtoon? Lees meer in onze brochure over wat de RUD Drenthe hier mee kan doen, over wat u zelf kunt doen en waarom het lastig is om de hinder op te sporen en op te lossen.  

Vragen? 

Er zijn verschillende mogelijkheden om beter met het laagfrequente geluid om te gaan, waardoor u minder hinder en gezondheidsklachten ervaart. Wilt u hier meer informatie over? Bekijk dan onze brochure. 

Klachten?

Heeft u andere vragen of klachten over geluid? Bekijk dan onze overzichtspagina van het thema geluid, mogelijk vindt u er antwoord op uw vraag.