Daarnaast willen we houtstokers oproepen om onze flyer te bekijken met meer informatie over het beperken van de uitstoot van schadelijke stoffen bij het aansteken van jouw hout- of pelletkachel. Het RIVM helpt hierbij met een stookalert als de weersomstandigheden voor stoken ongunstig zijn.

 

Fijnstof in uw buurt meten

Wil je zelf de luchtkwaliteit in jouw omgeving meten? Steeds meer mensen doen dit zelf. Je kunt namelijk aan de slag gaan met meetapparatuur om fijnstof in jouw buurt te meten. Het RIVM roept zelfs op om dat te doen en werkt daarvoor samen met veel lokale projecten. In Drenthe wordt het project aangejaagd door de Rijksuniversiteit van Groningen, het Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health. Kijk hiervoor op Onze lucht of op de site van de RIVM.

 

 

Vragen? 

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via onze contactpagina. Onze collega’s nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Geuroverlast?

Heb je last van geuren, stof of stank in de buurt? Je kunt dit melden bij uw gemeente of het Meldpunt Milieuklachten van de Provincie Drenthe. Lees meer over geuroverlast melden.